Реєстрація /

Київщині намагаються повернути 13 гектарів землі

Цільове призначення змінили.

Прокуратура Київської області через суд вимагає скасувати рішення Калинівської селищної ради про зміну цільового призначення і передачі в оренду понад 13 га землі.

У 2018 році рішенням селищної ради села Калинівка всупереч вимогам генерального плану населеного пункту здійснено зміну виду використання земель. Зокрема, віднесені до категорії земель для будівництва та обслуговування будівель торгівлі землі, які визначені генеральним планом населеного пункту до комунально-складських об'єктів (складів), садибної забудови, зелених насаджень загального користування та водного фонду.

Як підкреслює прокуратура Київщини, зміни в генеральний план селища при цьому не вносилися, детальний план території не розробляються.

З огляду на ці факти, Києво-Святошинська місцева прокуратура пред'явила до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсним рішення селищної ради.

Стаття по темі: Фальшиві документи на нерухомість: як зрозуміти, що з документами не все чисто

Раніше повідомлялося, що рішенням Господарського суду Києва земельну ділянку по вул. Електриків, 20-А в Подільському районі Києва (Рибальський острів) площею понад 1,8 га було повернуто в комунальну власність столиці. Раніше, в 2017 році, ця ділянка перейшла у володіння фізособи, проте в ході розслідування було встановлено, що Київрада рішення про передачу ділянки в приватну власність не приймав.

 

Джерело