Реєстрація /

Київрада позивається до підрядника будівництва двох станцій метро на Виноградар

Підрядник поклав бюджетні гроші на депозит.

Київська міська прокуратура подала позов до господарського суду про стягнення 183 млн грн. з підрядника будівництва двох станцій метро та вилкового відгалуження на ділянці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар.

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що підряднику було перераховано бюджетні кошти як авансовий платеж за договором будівництва. Однак, отримавши авансовий платіж, підрядник використав частину коштів не за призначенням та розмістив понад 1,5 млрд. грн. на депозитні рахунки у банківській установі, отримавши з них протягом 2019 року власний дохід (відсотки від розміщення коштів) у сумі 139,1 млн. грн», – повідомили правоохоронці.

Як встановили слідчі, відповідно до чинного законодавства та умов договору встановлено обов'язок підрядника використовувати зазначені кошти виключно за конкретним цільовим призначенням, а саме для будівництва лінії метрополітену.

Відповідно, Київською міською прокуратурою подано позов до господарського суду міста Києва на користь держави в особі Київської міської ради, КП «Київський метрополітен» про стягнення з підрядника грошових коштів на суму 139,1 млн грн, які їм отримано за рахунок нарахування відсотків на бюджетні кошти , а також 44,4 млн грн відсотків за безпідставне користування бюджетними коштами.

Стаття по темі: Як знайти хороших орендарів – кому довіряти своє житло, а кому – ні

Раніше повідомлялося, що оренда комерційних приміщень залишалася активною, ціни на офіси у Києві стабільні.

Джерело