Реєстрація /

«Київміськбуд» проведе аудит ЖК «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах»

Банк «Аркада», який фінансував будівництво, визнано неплатоспроможним

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що холдингова компанія «Київміськбуд» почне аудит житлових комплексів «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах», які фонд фінансування будівництва якого перебував під управлінням банку «Аркада». Міська влада розраховую на завершення будівництва об'єктів.

Аудит буде проведено після того, як Національний банк України визнав «Аркаду» неплатоспроможним, вкладникам банку гроші будуть повертатися через Фонд гарантування вкладів. Банк «Аркада» буде виведено з ринку.

«Підприємство «Київміськбуд» здійснить аудит із добудови житлових комплексів. За його результатами інвесторам буде запропоновано алгоритм завершення будівництва житлових комплексів «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах». Я вже дав відповідне доручення і сподіваюся, за декілька місяців ми отримаємо детальнішу інформацію про це», – заявив Кличко.

Стаття по темі: Чому вигідно купувати квартири у забудовників після карантину: які знижки і пропозиції для покупців

За його словами, фінансовий стан «Київміськбуду» дає змогу компанії курирувати питання вирішення проблем «Укрбуду» та «Аркади».

Нагадаємо, влада Києва раніше заявляла, що забудовник ЖК «Патріотика» і ЖК «Патріотика на озерах» не виконав технічні умови. Згідно з умов, затверджених в 2015 році, має бути побудована підстанція 110/10 кВ «Аркада». Без цієї підстанції забезпечити якісне та безпечне електропостачання вказаним житловим комплексам неможливо.

Джерело