Реєстрація /

Мерія Києва назвала два ЖК Києва, які відключать за несплату електрики

За словами заступника КМДА, ЖК «Патріотика» та «Статус Град» накопили мільйонні борги

Два великі київські житлові комплекси у Дарницькому районі накопичили борги в 2,5 мільйона гривень за електрику та ризикують залишитись без енергопостачання.

Таку інформацію оприлюднено на сайті Київської міської державної адміністрації. Мова йде про новобудови – ЖК «Патріотика» та «Статус Град», які розташовані неподалік від метро «Осокорки».

«Розумію, що інвестори, які вклали свої кошти в житло, яке не добудував забудовник, стали, по суті, заручниками ситуації. Фактично, зазначені житлові комплекси вважаються об’єктами незавершеного будівництва, а не введеними в експлуатацію житловими будинками. Для повноцінного та безпечного функціонування житлових комплексів необхідно виконати технічні умови, щоб переключити будівлі на постійну схему електропостачання. Однак це має зробити забудовник, або, якщо останній відмовляється це зробити, інвестори. Робити це за рахунок коштів платників податків, тобто за рахунок міського чи державного бюджету, – незаконно», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Начальник відділу з приєднань до електричних мереж ПрАТ ДТЕК Київські електромережі  Ірина Толпиго вважає, що забудовник не виконав надані у 2015 році технічні умови: «Для кожного етапу – відповідні заходи. Що стосується «Патріотики», то технічні заходи для приєднання до мережі цих будинків, станом на сьогоднішній день, виконуються не у повному обсязі. Для того щоб забезпечити живлення комплексу «Патріотика» і «Патріотика на озерах» має бути побудована підстанція 110/10 кВ «Аркада». Забудовник узяв на себе таке зобов’язання. Але його не виконав. Без цієї підстанції забезпечити якісне та безпечне електропостачання вказаним житловим комплексам неможливо».

Адреси, за якими може бути відключено електроенергію в ЖК

ЖК «Патріотика»:

  • вулиця Софії Русової, 7, 7-Г, 5Б, 3В, 3
  • вул.. Бориса Гмирі, 14А, 16А

ЖК «Статус Град»:

  • вул.. Завальна, 10Б, 10В, 10Г.

Нагадаємо, що минулого року кризова ситуація з енергопостачанням виникала у новобудовах на Харківському шосе. Обурені мешканці ЖК виходили на протест та перекривали рух транспорту.

Джерело