Реєстрація /

«Київенерго» і Виконавча служба почали залякувати киян про арешт майна за борги

Також заборонять виїзд з країни.

Фахівці ПАТ «Київенерго» спільно з Виконавчою службою почали проводити рейди по боржникам за тепло і гарячу воду. Споживачів з боргом попереджають, що їм можуть заборонити виїзд за кордон, а їх майно арештувати.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби «Київенерго».

Заборгованість споживачів і держбюджету за тепло і гарячу воду перед компанією на 1 липня 2018 року становить майже 3 млрд. 800 млн. гривень. При цьому населення і різні форми ЖЕО заборгували майже 2 млрд. 700 млн. гривень.

Аналітика по темі: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: травень 2018 р.

«Для врегулювання заборгованості за спожиті клієнтами послуги застосовуються всі передбачені чинним законодавством методи. Зокрема, це претензійно-позовна робота. Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду», – розповіла прес-служба.

Після отримання рішення суду компанія звертається до виконавчої служби із заявою про його примусове виконання. Боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що ускладнює в подальшому оформлення будь-яких угод з відчуження його майна. Також Виконавчої службою до боржника можуть застосовуватися інші заходи примусового стягнення – наприклад, арешт коштів та майна, заборона виїзду за кордон тощо.

При цьому відсутність представників боржника за їх місцезнаходженням не є перешкодою для проведення виконавчих дій: на підставі постанови суду про примусове проникнення в приміщення опис і продаж майна можуть бути здійснені і без участі боржника.

Джерело