Реєстрація /

Борг Києва за електроенергію досяг майже мільярда гривень

Борг можуть реструктуризувати.

Борг Києва за електроенергію досяг майже мільярда гривень

Борг столичних споживачів за електроенергію перед ПАТ «ДТЕК Київські електромережі» станом на червень 2018 року становить 932 млн. гривень. Серед найбільших боржників – комунальні підприємства життєзабезпечення і жителі міста.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби «ДТЕК Київські електромережі».

Комунальні підприємства накопичили борг за електроенергію 395 млн. грн. Найбільший боржник ПАТ АК «Київводоканал» на 1 червня 2018 рік накопив борг за електрику близько 230 млн. гривень.
Борг населення Києва станом на 1 червня досяг 420 млн. гривень. У травні 340 тис. киян вчасно не розрахувалися за спожиту електроенергію. Найбільший борг електроенергію у жителів Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів.

Аналітика по темі: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: травень 2018 р.

У травні через борги за світло було відключено майже 2 тис. побутових споживачів із загальною сумою боргу майже 10 млн. гривень і 116 юридичних осіб за боргами на суму 67 млн. гривень. До суду подано більше 60 позовів про стягнення заборгованості на загальну суму понад 1 млн. гривень без урахування інфляції і 3% річної пені.

Компанія «ДТЕК Київські електромережі» пропонує боржникам всі передбачені законодавством методи врегулювання заборгованості за спожиті послуги, в тому числі реструктуризацію боргу. Електропостачання припиняється в тому випадку, коли боржник не виконує зобов'язання по оплаті спожитих послуг, не реагує на попередження протягом одного місяця.

Джерело