Реєстрація /

Київ зобов'язали побудувати Музей Революції Гідності

Також щороку повинні називати парки і сквери на честь Героїв.

Кабінет міністрів Дениса Шмигаль розпорядився втілити в життя урядовий план увічнення пам'яті героїв Небесної сотні і подій Революції гідності.

Про це стало відомо з розпорядження Кабміну Дениса Шмигаля.

Цим розпорядженням Центральним органам виконавчої влади (ЦОВВ), Національної академії наук (за згодою), КМДА та ОДА наказано подавати щорічно до 15 березня в Український інститут національної пам'яті (УІНП) інформацію про стан виконання затвердженого плану заходів «з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, дня Гідності та Свободи, інших пам'ятних дат, пов'язаних з увічненням пам'яті Героїв Небесної Сотні і Революцією Гідності на 2021-2025 роки».

Згаданим державним органам, крім іншого, ставиться в обов'язок таке:
• Розробка та затвердження регіональних планів заходів з підготовки та проведення в Києві і по країні меморіальних, урочистих, культурних, науково-просвітницьких, музейних та інших тематичних заходів (за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, акредитованого в Україні дипломатичного корпусу, духовенства і громадських організацій);
• облаштування скверів, бульварів, вулиць, провулків, спусків, проїздів, проспектів, площ, набережних, мостів, пов'язаних з подіями революції Гідності та увічненням пам'яті Героїв Небесної Сотні;
• проведення національно-патріотичних заходів в навчальних закладах, військових частинах, закладах культури, а саме: «національно-патріотичних уроків пам'яті, засідань за круглим столом, бесід, тематичних виставок та екскурсій, літературних вечорів, флешмобів, концертних програм».

Окремо обмовляється необхідність забезпечити в столиці проєктування, будівництво і функціонування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гудності.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що першу чергу транспортного обходу – Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД) – планує будувати китайська компанія poli Changda Engineering Co. Ltd, з якою «Укравтодор» в останній день жовтня підписав меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва дороги.

Джерело