Реєстрація /

Київ визначив, які сміттєзбірники здадуть в оренду

Склали список об'єктів.

У Київраді затвердили перелік окремо стоячих сміттєзбірників, які можна буде взяти в оренду. Список повинен бути опублікований з наступного тижня в газеті «Хрещатик» і на всіх сайтах районних держадміністрацій.

Про це повідомив депутат Сергій Артеменко.

«В адміністраціях провели відповідну інвентаризацію, наша комісія затвердила цей перелік (їх більше кількох тисяч) і повернула їх до районних адміністрацій. А підприємці, згідно з чинною методикою, на прозорому конкурсі можуть брати їх в оренду», – розповів Артеменко.

За його словами, перелік затверджених сміттєзбірників повинен бути доступний для ознайомлення підприємців вже з наступного тижня.

«Є діюча постанова, яка передбачає надання комісією і адміністрацією пільг по орендній платі – 50% до 3 місяців. Підприємці пишуть заяву, надають фотографію, яка свідчить, що приміщення потребує ремонтних робот, йдуть в районну адміністрацію, райадміністрація становить певні акти та передає нам на комісію. А ми фактично в напівавтоматичному режимі надаємо пільги», – повідомив Артеменко.

Орендувати приміщення підприємці зможуть для будь-якого законного виду діяльності, крім продажу підакцизних товарів (алкоголю та тютюнових виробів).

Джерело