Реєстрація /

Київ витратить 11 мільйонів гривень на систему оповіщення

Система буде сучасною.

Цього року з бюджету Києва виділено 11 млн грн на початок оновлення системи оповіщення містян у випадку надзвичайної ситуації. Таким чином, Київ перейде від аналогової моделі оповіщення до цифрової, що більш релевантно з погляду вимог часу і технологій.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Минулого року міські спеціалісти розробили концепт та відповідний проект нової системи. Запроектовано нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. За аналоги були взяті системи, що працюють у містах Польщі, у Нідерландах, Німеччині, Сполучених Штатах Америки.

«Система оповіщення – гарантія чіткої координації дій у випадку надзвичайної події з урахуванням масштабу та причини. На жаль, деякі елементи системи оповіщення, попри їхній робочий стан, не модернізувались десятки років. Нова система оповіщення включатиме ширший перелік каналів комунікації, можливість диференційованих сигналів для різних територій та груп населення, залежно від загрози», – зазначає Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: Новий закон змінив податки на продаж нерухомості в Україні

Він зауважив, що також зараз оновлюються інструкції для різних груп та категорій щодо порядку дій у разі надзвичайної ситуації та інструкції для населення: на які канали комунікації звертати увагу і які дії вчиняти після сигналу тривоги. Також будуть оновлені інструкції для різних типів закладів та установ, враховуючи специфіку – медичні заклади, школи та дитячі садки, заклади соціального захисту тощо.

Раніше повідомлялося, що у Києві збільшили кількість укриттів утричі (карта).

Джерело