Реєстрація /

Київ отримає майже 37 мільйонів євро на покращення безпеки доріг

Столиці дадуть частину коштів, отриманих від ЄС.

Підписана фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України», позитивно вплине і на столицю.  Київ має шанси отримати 37 млн 600 тис. євро.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, у столиці є два бенефіціари проекту – КК «Київавтодор» та КП «Центр організації дорожнього руху в м. Києві».

При цьому КК «Київавтодор» попередньо може отримати 10 млн. 900 тис. євро. Кредит планується витратити на будівництво 12 магістральних велосипедних маршрутів протяжністю  123,2 км.
Другий бенефеціар – КП «Центр організації дорожнього руху в м. Києві» – претендує на 27 млн. 700 тис. євро. Їх направлять на створення пункту керування № 2 (Лівий берег)– контролери, відеодетектори, відеокамери, ліцензійне програмне забезпечення, відеостіна, обладнання ЦПК тощо.

Аналітика по темі: Детальний план території: складно розробити і просто скасувати?

Крім того, передбачена модернізація центрального пункту керування АСКДР новітніми технічними засобами – 3 млн. євро, розробка та впровадження інтелектуальної транспортної системи – 10 млн. євро, впровадження комплексів візуальної ідентифікації транспортних засобів для моніторингу транспортних потоків у Києві – 1 млн. 100 тис. євро. Також кошти підуть на заходи з реалізації безпеки руху на небезпечних нерегульованих переходах, на систему перерозподілу транспортних потоків на мосту імені Є. О. Патона та інші.

Під час Саміту Україна-ЄС, що відбувається у Брюсселі, підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком у рамках проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України». ЄІБ виділяє 75 млн. євро, які отримають пʼять найбільших міст України – Дніпро, Київ, Львів, Одеса та Харків. 
 

Джерело