Реєстрація /

Киянам  повідомили, що у столиці достатньо місць для паркування

Водіям погрожують штрафами.

Влада у Києві вважає, що столичні водії мають можливості припаркувати авто без порушень та ризику накладення штрафу або евакуації авто. Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

«Столичні водії забезпечені можливостями для того, щоб паркуватися, дотримуючись правил та не створюючи проблем іншим учасникам руху. Тільки за КП «Київтранспарксервіс» закріплено понад тисячу паркувальних майданчиків на майже 50 тисяч паркомісць. Є в столиці і 59 комерційних паркінгів на понад 14,5 тисячі паркомісць. 48 безкоштовних майданчиків біля торговельних центрів та магазинів вміщують понад 24 тисячі автівок. Окрім того, у Києві є приблизно 300 000 місць, де паркування не заборонене Правилами дорожнього руху», – повідомив Максим Бахматов.

паркрвка

У додатку Kyiv Smart City окрім придбання паркувальних талонів тепер доступна функція погодинної оплати.

«Вартість паркування на муніципальних паркувальних майданчиках 10, 7 та 5 грн залежно від зони, на комерційних – від 10 грн за годину. За несплачену послугу – штраф у 20-кратному розмірі від вартості однієї години. А для тих, хто поки звикає до цивілізованого паркування, діє спеціальна пропозиція. Якщо водій сплатить штраф у 10-денний термін, йому надається знижка у 50%», – зазначив радник міського голови.
За його словами, зі знижкою вже сплачено штрафів на понад 729 тис. грн.

Із початку роботи у липні 2019 року до 19 січня 2020 року зі столичних вулиць евакуювали 3 803 автівки.

Інспектори з паркування наклали 7 625 адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму 3 млн 283 тис. 695 грн.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело