Реєстрація /

Киянам повернули 3 мільйони гривень за комуналку у квітні


Зробили перерахунок.

У Києві комунальні керуючі компанії здійснили коригування вартості послуг із утримання будинків та прибудинкової території у бік зменшення після проведення заварювання клапанів сміттєпроводів у багатоквартирних будинках. Так, за квітень загальна сума перерахунку мешканцям становить 3,1 млн грн.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«З відгуків мешканців ми бачимо, що кияни підтримали і вважають правильним крок заварювання сміттєпроводів. Адже їх наявність у будинках у більшості випадків – це джерело антисанітарії та смороду. Часто саме через сміттєпроводи заводяться гризуни та комахи. Сміттєзбірники в будинках особливо негативне явище влітку і в період небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Нагадаю, відповідне рішення про закриття сміттєпроводів ми прийняли під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», – повідомив Пантелеєв.

У 2019 році інспекція міста обстежила 527 житлових будинків на основі скарг і зауважень мешканців, що стосувалися якості житлово-комунальних послуг. У результаті проведено перерахунок на загальну суму понад 13 млн грн.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що рівень оплати киянами за послуги з вивезення побутових відходів за березень складає 77%: порівняно з попереднім місяцем рівень платежів за цю послугу знизився орієнтовно на 15%. В абсолютних цифрах за вивезення сміття у березні кияни не доплатили майже 14,5 млн грн. При цьому під час епідемії коронавірусної інфекції комунальні служби, які вивозять сміття, працюють у посиленому режимі в умовах підвищеної небезпеки.

Джерело