Реєстрація /

Киян закликали погасити борги за електроенергію, щоб не було проблем з підготовкою до зими

Кияни не сплатили за електрику.

ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 готують до опалювального сезону. Наразі проводяться ремонти. Але є великі проблеми з боргами за електрику.

«ТЕЦ-6 виробляє тепло для 5 районів Києва та електрику в загальну енергосистему країни. Нині тут триває технічне переоснащення та ремонт обладнання. Немає жодних технічних проблем з підготовкою і проведенням ремонтних робіт. Однак велике занепокоєння викликає стан взаєморозрахунків за вироблену на станціях електричну енергію. По всій країні борг складає 11 мільярдів гривень, а розмір боргу споживачів перед столичними ТЕЦ сягає вже 230 млн. гривень! Сьогодні від вирішення питання з погашенням боргів залежить якість підготовки до наступного опалювального сезону», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує опрацювати можливість введення в Україні граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону. Вартість комунальних послуг є прямою відповідальністю місцевої влади. Введення такого обмеження дозволить зменшити вартість тепла на 15-20%.

Джерело