Реєстрація /

Киян оштрафували за не прибране сміття на півмільйона гривень

Рейди тривають.

Протягом жовтня столичні інспектори зафіксували 3255 порушень правил благоустрою.

Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«Інспектори щоденно моніторять території Києва на дотримання правил благоустрою. Тільки за жовтень комунальним службам і підприємцям було внесено 3255 приписів із вимогою усунути порушення. Це майже на 15% більше, ніж за попередній період. Із найпоширеніших традиційних порушень лишаються неприбране сміття та нововстановлені тимчасові споруди, засоби сезонної і пересувної торгівлі. Серед сезонних – несвоєчасне прибирання листя», – зазначив Олексій Кулеба.

Він підкреслив, що на порушників також було складено 314 протоколів за адміністративні правопорушення. Кожен протокол тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу розміром від 340 до 1700 гривень. Це дасть змогу поповнити бюджет столиці на суму до 533 800 гривень.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело