Реєстрація /

Каналізацію на Правому березі Києві відремонтують

Почали реконструкцію дюкерних переходів через Дніпро.

У столиці розпочато реконструкцію дюкерних переходів через Дніпро, що забезпечить стабільну подачу стічних вод правобережної частини Києва на споруди Бортницької станції аерації, попередить екологічні ризики та збільшить пропускну спроможність трубопроводів за рахунок використання нових полімерних матеріалів із низьким коефіцієнтом тертя.

Про це повідомили у ПрАТ «АК «Київводоканал».

Передбачена реконструкція всієї системи дюкерних переходів – самопливних та напірних ниток, камер із запірно-регулюючою арматурою, влаштування автоматизованої системи фіксації можливих аварійних витоків. На даному етапі виконується реконструкція 3-х дюкерів (2 самопливних і 1 напірний).

Відновлювальні роботи виконуватимуть методом затягування до трубопроводів гнучкого полімерного рукава, просоченого поліефірними смолами. Після нагрівання гарячою водою відбудеться полімерізація і рукав затвердіє.

Щоб не забруднити річкову воду під час робіт, трубопроводи було відключено та здійснено заміщення стоків чистою водою. Наразі на лівому та правому берегах  Дніпра облаштовують площадки з розміщення технологічних ліній для санації дюкерів, і незабаром розпочнеться основний етап реконструкції.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що із пунктів збору використаних масок та рукавичок вивезли та утилізували 600 контейнерів з відходами.

Джерело