Реєстрація /

Кабмін виділив гроші на ремонт Національного художнього музею України

Всього потрібно 68 млн. грн.

Кабмін виділив гроші на ремонт будівлі Національного художнього музею України. Сума – 5,6 млн гривень.

Про це стало відомо з пресрелізу Міністерства культури і інформаційної політики.

«Міністерство фінансів профінансує ці витрати за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету на безповоротній основі», – сказано в повідомленні.

Гроші витратять на реставрацію скульптурних композицій головного фасаду і даху, а також на ремонтно-реставраційні роботи головного фасаду і приямків.

Нагадаємо, 8 вересня Національний художній музей в Києві тимчасово призупинив свою роботу. Це було пов'язано з обвалом портика і аварійним станом музею. Загальна сума проекту ремонтно-реставраційних робіт Національного Художнього Музею становить 68 млн гривень. До кінця року необхідно було виділити 30 млн гривень.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело