Реєстрація /

Інвестори довгобуду на Троєщині просять чиновників допомогти з добудовою будинку

Оформити право власності вони не можуть.

Ошукані інвестори житлового комплексу на вул. Закревського, 42-А в Деснянському районі столиці просять чиновників допомогти з введенням будинку в експлуатацію. Люди, які проживають у побудованій частині будинку, не можуть зареєструвати право власності, тому що будинок офіційно не введений в експлуатацію.

Депутат Київради Юрій Зубко попросив київських чиновників проінформувати про те, які заходи вживаються для захисту прав інвесторів цього ЖК і коли планується введення в експлуатацію недобудованих секцій.

ЖК на Троєщині є одним з 74 об'єктів в столиці, які будуються з порушенням норм законодавства.

Раніше міська влада затвердила скоригований проект будівництва багатоповерхових житлових будинків на вулиці Сім’ї Сосніних, 4-А у Святошинському районі, що дасть змогу завершити будівництво та ввести в експлуатацію «довгобуд». Вже є розпорядження КМДА.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Будівництво дозволить забезпечити ошуканих киян новим житлом, відкрити соціально-побутові приміщення та додаткові паркомісця.

У 2004 році на замовлення ТОВ «Київвисотбуд» було розроблено проект зведення зазначених житлових будинків, проте через два роки будівництво призупинили. 

Джерело