Реєстрація /

Забудовники більше не розроблятимуть детальні плани територій

Цим має займатися місто за бюджетні кошти.

Розробка детальних планів територій інвесторами-забудовниками повністю себе дискредитувала. Зрештою, у всьому світі схожі документи готують за бюджетні кошти. Про це заявив Сергій Броневицький, начальник комунальної організації «Київгенплан».

«Архітекторам, яким надходять замовлення на такі розробки, дуже складно пов'язати інтереси інвестора з інтересами міської громади. Часто компанії-забудовники диктують розробнику: «не ставте школу на моїй ділянці, мені потрібно більше житла». Влада столиці тепер просто зупиняє такі ДПТ. Ми не підписуємо договори з компаніями на розробку детальних планів. Плани будуть виготовлятися або на замовлення комунальних підприємств КМДА, або за кошти міськбюджету. Це дозволить вивести інтереси міської громади на перше місце», – зазначив він. Хоча й визнав, що і досі на ділянках, де нема громадських інтересів, ДПТ розробляють за кошти забудовників.

Загалом, за словами Броневицького, Києву потрібно розробити майже 160 детальних планів територій. Зараз Київрадою прийнято вже більше 20 ДПТ, які створені за замовленням інвесторів для конкретних територій. В розробці міста зараз ще 75 таких документів, в першу чергу – це планування територій, де передбачається будівництво необхідної місту інфраструктури (школи, дитсадки, транспортні розв’язки тощо).

Раніше повідомлялося, що ущільнювати житлову забудову у Києві вже не будуть.