Реєстрація /

Хмарочос у вигляді відбитка пальця правителя Емірату побудують в Дубаї

Вже показали проект.

У Дубаї реалізують незвичайний проект. Dubai Holding хоче побудувати вежу Burj Jumeira – 550-метровий хмарочос розділений на дві частини, який буде підніматися з озера в формі відбитка пальця правителя Емірату.

Овальна підстава вежі, яка виконана за зразком відбитка пальця Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума, стане серцем проекту. Комплекс буде використовуватися для проведення «соціальних, культурних та мистецьких заходів і зустрічей».

Інфраструктура включатиме магазини, фонтани і терасний відкритий амфітеатр. Всередині буде кілька оглядових майданчиків, з однієї з них відкриється панорамний 360-градусний вид на Дубай і можливість стрибати з парашутом, а також доступ до ліфтів, оснащених інтерактивними цифровими екранами.

Читайте також: Зростання цін на квартири в новобудовах Києва: вибори та нові буднорми – що більше вплине?

У 450 метрах буде розташований гнучкий простір для проведення заходів Crown, який з'єднають з лаунж-зоною і рестораном, що дозволить розширити його для проведення більш масштабних заходів.

Будівельні роботи почалися 31 січня 2019 року. Як очікується, перший етап завершиться в 2023 році.

Раніше аналітики визначили країни, де за рік побудували найбільше хмарочосів. Лідером рейтингу виявився Китай, де за 2018 рік було побудовано 88 об'єктів. Сумарна довжина цих веж склала 21 556 метрів. Слідом ідуть США (13 хмарочосів загальною висотою 33 43 метра), а потім – ОАЕ (10 будівель, 2665 метрів).

Джерело