Реєстрація /

В Італії продають будинки за 1 євро

Будинок розташований в Бівоні.

Як і багато інших поселень на півдні Італії, Бівона сильно постраждала від скорочення населення. Молодь переїжджає до великих міст, залишаючи місцевість в запустінні. За словами місцевого радника з культури Анджели Каніццаро, за останні 40 років число жителів тут зменшилася наполовину, і зараз воно складає всього 3 800 осіб.

У зв'язку з цим, влада хоче відновити кількість місцевих жителів і пропонує купити будинок всього за 1 євро. При цьому доведеться витратити кошти на реставрацію цієї власності.

Влада Бівона також просять внести заставу – 2500 євро. За словами Анжели Каніццаро, новий власник може приступити до реставрації через рік після отримання дозволу на будівництво, а завершити її він повинен ще через три.

У Бівона є будинки, які потребують серйозної реконструкції, але є і пропозиції, що вимагають мінімальних робіт. Крім цього, є особняки в непоганому стані, які можна буде придбати за ціною від 1000 до 5000 євро.

Щоб прискорити процес, влада планує вилучити порожнє житло у тих власників, які не з'явилися до моменту продажу. В інших випадках старі будинки будуть виставляти на ринок самі господарі, які давно покинули цю місцевість у пошуках кращого життя.

Багато із запропонованих на продаж будинків за один євро мають два поверхи і площа від 50 до 120 кв.м. Часто на перших поверхах раніше розташовувалися стайні, а на верхніх – житлові приміщення.

Стаття по темі: Купити квартиру закордоном: ціни, країни, як оформити угоду

Раніше повідомлялося, що маєток Майкла Джексона в Каліфорнії вирішили продати зі знижкою в 70% – за 31 млн. дол. За словами ріелторів, такий дисконт запропонували через те, що спочатку ціна була істотно завищена.

Джерело