Реєстрація /

Госпсуд повернув кінотеатр «Київ» попереднім орендарям

У 2019 будівлю забрали у орендарів.

Господарський суд Києва 1 червня 2021 року виніс рішення про повернення приміщення кінотеатру «Київ» попередньому орендарю – товариству з обмеженою відповідальністю «КЦ «Кінотеатр Київ». Позов до чиновників Київської міськдержадміністрації і нинішньому орендареві – компанії «Синема-центр» розглядався судом з квітня позаминулого року.

Про це стало відомо з матеріалу The Village з посиланням на рішення суду.

«Визнати договір оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ», розташованого за адресою: м Київ, вул. Червоноармійська (в даний час – вул. Велика Васильківська), 19, укладений 04.01.1999 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Культурний центр« Кінотеатр «Київ» (орендар), Головним управлінням майном Київської міської державної адміністрації (орендодавець, на цей час – Департамент комунальної власності виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) продовженим терміном до 04.01.2029», – сказано в рішенні суду.

Згідно з матеріалами суду, товариство орендувало приміщення з 1999 року і кожні 10 років мало право продовжувати оренду на 10 років. Однак в 2019 році КМДА відмовилася від продовження, мотивуючи це змінами законодавства в сфері здачі в оренду комунального майна.

Госпсуд визнав право ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» на продовження оренди до 2029 року.

Стаття по темі: Як забрати евакуйоване авто в Києві

Раніше повідомлялося, що найближчим часом презентують план модернізації Центрального автовокзалу в Києві. У планах власника також споруда готелю на території автовокзалу.

Джерело