Реєстрація /

Фінансування енергоефективних заходів в Україні збільшать

Взяли кілька кредитів на енергоефективність.

Мінрегіон продовжує роботу над розширенням можливостей із впровадження енергоефективних заходів у містах.

Про це повідомив Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

«У державі працює Фонд енергоефективності, завдяки якому ОСББ можуть отримати грант на термомодернізацію будинку. Наразі вже близько 80 тисяч родин стали учасниками програми Фонду «Енергодім». Крім того, Мінрегіон розробляє низку стратегічних документів, зокрема – законопроєкт, який має усунути бар’єри на шляху масштабної термомодернізації, а також загальнодержавну стратегію, яка визначить першочергові кроки у цьому напрямку», – зазначив Василь Лозинський.

Ще одним ефективним інструментом для підвищення енергоефективності українських міст стане спільний з Європейським інвестиційним банком проєкт «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Прийом заявок на участь у проєкті розпочнеться вже найближчим часом.

Раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано нові угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі 4 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантову технічну допомогу на суму 4 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що Україні стануть енергоефективними 1000 громадських будівель.

Джерело