Реєстрація /

Експерт розповів, де краще будувати індустріальні парки в Україні

Проєкт коштуватиме 300 млн. дол.

Зниження вартості створення індустріального парку можливо за рахунок використання старих промислових територій і заводів.

Про це повідомив Віталій Грусевич, голова правління бізнес-клубу The Wall.

Промислові території переважно розташовані недалеко від міст, мають в доступності залізницю, аеропорт і зручну транспортну розв'язку. Також у них може бути вихід до річкових або навіть морським портам. Вся ця інфраструктура необхідна для правильного функціонування парку і важлива для інвестора.

Створення індустріального парку з нуля може обійтися в 300 млн дол.

«Тільки будівництво 10 виробництв і 5 логістичних комплексів, підключення до комунікацій та благоустрій території оцінюється від 300 млн. дол. При цьому велика частина витрат становить підключення до комунікацій та благоустрій території», – вважає Віталій Грусевич.

При цьому експерт нагадав обнадійливу новину про схвалення Кабміном законопроекту, яким хочуть створити можливість безкоштовного приєднання індустріальних парків, як малих систем розподілу, до електричних мереж. Він переконаний, що така ініціатива позитивно відіб'ється на вартості будівництва промислового парку.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Раніше повідомлялося, що сегмент складів для зберігання особистих речей приватних осіб в Україні поки представлений слабо, але найближчим часом він може почати активно розвиватися.

Джерело