Реєстрація /

Інвесторам цікавий ринок складської нерухомості Києва

Можуть з'явитися нові об'єкти.

Інвестиційна активність на ринку складської нерухомості столиці може зрости.

«З огляду на поступове зростання національної економіки і дефіцит якісних складських приміщень, інтерес інвесторів до ринку складської нерухомості залишиться стабільним. Ми очікуємо, що відсутність якісної нової пропозиції і скорочення вакантних площ для оренди, в кінцевому підсумку призведе до збільшення числа built-to-suit проектів та активізації будівництва нових об'єктів. Однак, така активність на ринку складської нерухомості можлива лише за умови істотного зростання орендної ставки саме в доларовому еквіваленті», – говорять аналітики компанії CBRE Ukraine.

Аналітики прогнозують, що середня вакантність на ринку продовжить знижуватися, оскільки девелопмент стримується відсутністю фінансування, в зв'язку з чим створюється додатковий тиск на орендні ставки. Складські приміщення класу А, ймовірно, будуть користуватися високим попитом в найближчі роки, за умови стабільного попиту орендарів на кращі приміщення для зберігання і ведення роздрібної та оптової торгівлі.

На кінець 1 півріччя 2018 року, декларовані орендні ставки знаходилися в діапазоні від 120 грн. до 155 грн. ($4.6- $6.0)/кв.м/місяць в складських комплексах класу А.
 

Джерело