Реєстрація /

Експерт розповів, чому ДАБІ не змогли реформувати

Плануються зміни наступного року.

Реформа ДАБІ наразі є нездійсненною через сфери інтересів тих, хто долучений до її реалізації. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Грусевич, голова правління The WALL-Ukraine. 

На думку голови правління The WALL-Ukraine, велику частину корупції допоможе побороти не розділення дозвільної та контролюючої функції ДАБІ, а чіткі та деталізовані процедури, плюс запобіжні механізми уникнення зловживань та відповідальність. Також експерт вболіває за те, аби ключову роль регулювання будівельною галуззю було залишено за профільним міністерством.

«У Мінрегіоні з 2018 року лежать напрацювання по ліквідації корупції в ДАБІ з розробленими проектами підзаконних актів. Як тільки бізнес почав вимагати від очільників міністерства реалізувати напрацювання на практиці, нічого іншого, як створити «робочу групу» профільний заступник міністра не придумав. Робоча група переливала воду з пустого в порожнє майже рік, і канула у віка», – написав Віталій Грусевич.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №1052 «Про внесення змін до Закону України «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві», який пропонує ввести і надавати перевагу новому методу нормування у галузі – параметричному.

Джерело