Реєстрація /

Експерт розповіла, чому забудовники обіцяють покупцям одну інфраструктуру, а будують іншу

Забудовники змінюють наповнення ЖК.

Однією з проблем того, чому інфраструктурний ансамбль того чи іншого ЖК за фактом істотно відрізняється від того, що декларувався покупцеві квартир, полягає в тому, що комерційні приміщення належать різним власникам.

Про це заявила Женя Баглай, концептолог і засновник SQM Experts.

«Якщо приміщення належать різним власникам, ніхто не зацікавлений, щоб саме його приміщення здавалося за низькою ставкою заради того, щоб сусідні приміщення здавалися дорожче. Кожен орендар тягне ковдру на себе. У підсумку, оператори, які здатні платити невелику орендну ставку, з'являються тільки в тому випадку, якщо приміщення не викликає інтерес у сильних торгових компаній», – розповіла вона.

Експерт вважає, що девелопер, який відповідально вибудовує свою репутацію, готовий відмовитися від продажу всіх приміщень і навіть піти на деякі компроміси заради створення продуманої до дрібниць інфраструктури для максимального комфорту життя в житловому комплексі.

Разом з тим, якщо в найближчому оточенні до проекту вже є все, що необхідно для комфортного життя, то цілком логічно, що забудовник прийме рішення про продаж наявних комерційних площ.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2020 року в Україні запрацював новий сервіс з внесення експертних звітів по оцінці нерухомості. У перший тиждень система працювала з помилками, проте незабаром ФДМУ вдалося налагодити функціонування системи. Метою нововведень було відключення від Єдиної бази звітів посередників - авторизованих електронних майданчиків.

Стаття по темі: Пільги на плату за землю та скасування податку на нерухомість за 2020 рік. Що треба знати фізособам і компаніям

На першому етапі реформи (з 1 лютого) в оцінці беруть участь нотаріуси та оцінювачі. На другому етапі (з липня 2020 г.) передбачається, що кожен громадянин України зможе самостійно зробити на сайті оцінку своєї нерухомості і використовувати звіт для укладення угоди.

Джерело