Реєстрація /

ЄБРР виділить Україні майже 6 мільйонів євро на енергоефективність

Продовжать програму IQ energy.

ЄБРР виділить Україні 5 млн. 700 тис. євро на фінансування енергоефективності в житловому секторі. Ці кошти будуть використані для програми IQ energy, призначеної для підтримки інвестицій в енергоефективність житлового сектора.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Позичальники, які будуть відповідати критеріям участі в програмі, зможуть отримати кредити на підвищення енергоефективності. Відповідні проекти можуть включати установку сучасних енергоефективних котлів на газі і біомасі; теплоізоляцію стін, дахів і підлог на перших поверхах; модернізацію систем теплопостачання; установку теплових систем на сонячній енергії і багато інших заходів.

В рамках програми IQ energy, яка реалізується в Україні з квітня 2016 р. більш 22 тис. українських домогосподарств вже утеплили свої будинки на суму близько 711 млн. грн. На сайті програми можна знайти перелік з понад 6 тис. 200 енергоефективних товарів і технологій, які відповідають європейським стандартам і українським будівельним нормам. Товари та матеріали необхідно придбати в кредит від банків-партнерів ЄБРР. Клієнти можуть вибрати найбільш привабливий тип кредиту, в тому числі кредитні картки, звичайні споживчі кредити, кредити готівкою, розстрочки і т.п.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Для програми IQ energy виділено грантове фінансування в розмірі 15 млн. євро зі Східноєвропейського фонду енергоефективності та навколишнього середовища (E5P), найбільший внесок в який надає Європейський Союз. Сума компенсації на енергоефективну модернізацію житла становить 35% від суми кредиту або суми інвестицій. Максимальна виплата на 1 людину – 3 тис. євро.

Джерело