Реєстрація /

Дозвіл на будівництво ТРЦ «Петрівка» не видавали

Будівництво ведеться без необхідних договорів.

У Київській міській державній адміністрації не видавали дозвіл на будівництво ТРЦ «Петрівка».

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, замовнику ТОВ «Б.В.» надані містобудівні умови та обмеження (МУО) для проєктування об’єкта будівництва на вул. Вербовій, 21, 23 в Оболонському районі від 03.10.2019 № 1248 для будівництва торговельно-громадського центру «Петрівка».

«Поясню: містобудівні умови і обмеження – це виключно вихідні дані для проєктування, які не є дозволом на будівництво. Документом визначено граничну висоту проектування 25 метрів. Остаточна ж висота буде визначена проектною документацією з урахуванням рішень детального плану територій (ДПТ). Проєктними ж пропозиціями відповідного ДПТ в межах вул. Вербова, Куренівська, Богатирська, Московський просп. Набережно-Рибальська, залізнична колія (затвердженого 14.07.2016 №727/727) техніко-економічні показники ТЦ «Петрівка» на вул. Вербовій, 21, 23 визначають поверховість у 2, 3, 5 поверхів», – зазначив Микола Поворозник.
Він підтвердив, що ця ділянка у 2004 році рішенням Київради передана в оренду ТОВ «Солідарність». У березні ж 2010 року Київрада змінила в договорі оренди ТОВ «Солідарність» на ТОВ «Б.В.». Строк оренди земельної ділянки – 25 років, тобто до 2035 року.

«Проектування ТРЦ планується на земельній ділянці площею 0,9899 га, проте проектна документація до Департаменту містобудування та архітектури не надавалась», – підкреслив Поворозник.

Нагадаємо, що ще з 1 жовтня минулого року вже діє низка важливих змін щодо проектування житлових будинків:
•       відмінено обов’язковість влаштування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках;
•       дозволено скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні будівель;
•       введено можливість робити вхід до житлових будинків без порогу та сходів на рівні тротуару
та інші нововведення.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що столична влада розпочала прийняття у користування низки державних дорожніх об’єктів, зокрема, частини Окружної дороги. Це перший крок до повноцінної передачі, зокрема, ділянки Окружної дороги, яка наразі перебуває у власності області.

Джерело