Реєстрація /

Для будівництва стадіону для школи, викуплять землю у центрі Києва

Школа отримає новий стадіон.

Спеціалізована школа № 112 імені Шевченка отримає стадіон.

У Київраді готують до розгляду проєкт рішення «Про викуп земельної ділянки для суспільних потреб». Депутати мають вирішити питання з поверненням школі стадіону на вулиці Антоновича, 51.

«З цією проблемою до мене вже звертались представники батьківської громади. Не повинно такого бути, щоб освітній заклад не мав можливості для занять із фізкультури. Я вважаю, що треба звернутись до правоохоронних органів і розібратися: яким чином відбулось відчуження стадіону? Винуватці повинні понести відповідальність, включаючи кримінальну», – сказала голова комісії з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

Власником земельної ділянки площею 0,2 га є приватна компанія.

У березні 2020 року ТОВ «Істіл холдинг» звернулося до столичної влади з пропозицією – відновити переговорний процес щодо викупу або обміну ділянки.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело