Реєстрація /

Дитячі кімнати та кімнати для заняття спортом - нові вимоги до офісів у Києві

Важливим став відкритий простір.

В Україні за останні роки дуже змінилась офісна культура. При виборі офісного простору орендарі звертають увагу на технічне оснащення приміщення, на  правильне освітлення, в тому числі й природнє, а також на дотримання стандартів розподілення офісної площі на одного працівника, що складає 6-8 кв.м/людина. Окрім того, обладнання робочого місця якісними і багатофункціональними офісними меблями уже стало невід’ємною частиною планувальних рішень серед компаній, особливо зі сфер IT та креативних індустрій. 

«Наразі в Києві ми спостерігаємо активний тренд на open space з неформальними робочими зонами, як найбільш затребуваним планувальним рішенням для офісного простору. Саме такі офіси орендують компанії зі сфер IT, FMCG та сучасні «молоді компанії», що швидко розвиваються.  Серед інших трендів, які набирають популярності в Україні, це обладнання дитячих кімнат та зон або місць для спорту в офісах. У першому випадку, все більше офісів облаштовують такі зони, а деякі компанії навіть звертаються за послугами професійних нянь. Проте варто зазначити, що під час перебування дітей в офісі, юридично за дітей несуть відповідальність батьки. Що стосується спортивних зон, у більшості випадків це може бути кімната або спеціально обладнане місце  для йоги або пілатесу, так як  для серйознішого спортивного обладнання необхідний кваліфікований спеціаліст в штаті компанії, який буде нести відповідальність за безпеку працівників в спортивній зоні. Згідно з чинним законодавством, такою людиною є Інженер з охорони праці», – говорить Георгій Ніколаєв, керівник департаменту управління проектами та технічного консалтингу, CBRE Ukraine

Стаття по темі: Як вигідно орендувати офіс в Києві в 2020 році

Також робоче місце стало інструментом, що відображає корпоративні цінності. Компанії вже сьогодні, інвестують і поліпшують умови робочого простору для задоволеності та комфорту своїх співробітників. 

Стаття по темі: Орендувати офіс в Києві: ціни ростуть, а пропозиція скорочується

Згідно з останніми даними від ріелторів, в ціновому сегменті до 500 дол/міс оренда об'єктів нежитлового фонду займає лише 15%. Найбільше число угод з оренди офісів в Києві в сегменті понад 2500 дол/міс – 36% від загальної кількості.

Джерело