Реєстрація /

Девелопери активізувалися на ринку офісної нерухомості Києва

Попит активізує зростання пропозиції.

На фоні труднощів з пошуком великих блоків в існуючих будинках компанії змушені розглядати майбутні об’єкти. Як наслідок, триває зростання девелоперскої активності. Не дивлячись на те, що у 1-му півріччі нові офісні центри не були відкриті, аналітики компанії JLL переглянули прогноз введення у 2019 році у бік збільшення – до 85,4 тис. кв. м.

У той же час орендні ставки у 2-у кварталі 2019 року не змінилися. Максимальна ставка оренди, яка характерна для класу А у ЦДР, склала 32 дол. за кв. м за місяц (без урахування ПДВ та операційних витрат). Загалом по ринку ставки оренди у класі А коливаються від 23 до 32 дол. за кв. м. в місяць в задежності від локації та рівня будівля, у класі В – від 16 до 25 дол. за кв. м в місяць. Аналітики очікують незначного зростання ставок оренди в межах 3-5% до кінця року у разі зменшення макроекономічних показників та політичної невизначеності.

Стаття по темі: Офісна і торговельна нерухомість Києва: попит зростає, а з ним і орендні ставки

Раніше повідомлялося, що за результатами аукціонів, які відбулися в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», до оформлення готові чотири об’єкти в місті Києві. Зокрема, лише за приміщення на вулиці Михайла Грушевського, 3 ціна зросла у понад 57 разів.

Також вперше за три роки зафіксовано збільшення вільних площ на офісному ринку Києва.

Джерело