Реєстрація /

ДАБІ пропонує перевіряти будівництва поетапно

Змінюють підхід до контролю забудовників.

Держархбудінспекція пропонує замінити планові перевірки, які «не встигають» виявляти порушення, на послідовне виконання будівельних робіт. При цьому, в разі виявлення порушень не штрафувати забудовників, а давати рекомендації щодо усунення помилок.

Про це повідомив глава ДАБІ Олексій Кудрявцев.

Таким чином, держава забезпечить належний супровід усього процесу будівництва об'єктів, ДАБІ зі статусу контролюючого органу, який тільки організовує і проводить перевірки, перетвориться в дійсно адміністративно-консультативного партнера забудовників і зможе ефективно управляти ризиками в будівництві.

Також вже працює відкрита система проведення інспекційних заходів у будівництві, де публікуються відомості про всі позапланові перевірки об'єктів будівництва, замовниками яких є юридичні особи. За адресою будівництва або назвою суб'єкта містобудування кожен зможе отримати інформацію про підстави проведення заходу контролю, видачі направлення на перевірку та кінцевого результату. Таким чином, усуваються можливі ризики, пов'язані зі зловживаннями посадових осіб на місцях і тиском на бізнес. У той же час громадяни отримують реальну картину того, що відбувається в сфері містобудування їх регіону.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Джерело