Реєстрація /

Щільність забудови в Україні тепер зміниться


Змінили будівельні норми.

З осені в Україні введені граничні показники щільності населення мікрорайону 150-450 осіб/га, які допускається перевищувати в крупних та найкрупніших містах максимально на 20%.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

При плануванні нового мікрорайону також мають тепер обов’язково розміщуватися підземні автостоянки чи багатоповерхові гаражі, вбудовано-прибудовані дитсадки та створюватися озеленені відкриті тераси у житлових та громадських будинках.

За його словами, раніше максимальна щільність населення визначалась на рівні 450 люд./га, але за наявності певного обґрунтування вона могла перевищуватись в декілька разів.

«Хто як хотів, так і обґрунтував таку необхідність. В результаті у деяких районах наших міст щільність населення сягала 2000 люд./га. Ми не можемо допустити таке підвищення щільності доти, доки на місцях не буде розроблена актуальна комплексна містобудівна документація: це генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій та зонінг», – сказав Парцхаладзе.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

У разі розміщення нових житлових будинків на земельних ділянках в існуючих мікрорайонах при проведенні розрахунків граничної щільності населення слід враховувати населення, що мешкає в існуючих житлових будинках та новобудовах, рівень їх забезпечення об’єктами благоустрою відповідно до цих норм, наявність об’єктів повсякденного обслуговування в межах відповідного мікрорайону, а також розмір земельних ділянок, визначених під нове будівництво, забезпечуючи при цьому дотримання містобудівних, санітарних норм та протипожежних вимог.

Джерело