Реєстрація /

Тепер забудовники можуть склити балкони вище 3 поверху


Внесли зміни у будівельні норми.

З  жовтня 2018 року вступили в дію зміни у державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків, які дозволили скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Маю надію, що з її впровадженням ми позбудемося ще однієї радянської звички – самовільно склити балкони. І це унормує ситуацію з естетичним виглядом наших будівель», – сказав він.

Відповідно до старих норм, скління балконів у багатоповерхівках при їх проектуванні відбувалося лише на 1-3 поверхах, через що багато громадян робили це самостійно. «Люди заселялися у нову квартиру і потім склили балкони своїми силами, нерідко псуючи зовнішній вигляд будинків. Як наслідок — маємо засклені в різнобій балкони на фасадах, а ще гірше – жахливі прибудови, які можуть загрожувати безпеці інших жителів та звичайних перехожих», – відмітив він.

Згідно зі змінами у ДБН, скління дозволено робити на балконах та лоджіях з шириною не менше 1,2 м. При цьому площа скління має становити не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна повинні влаштовуватися з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчинятися на бік балкона. 

Остекление балконов
Джерело