Реєстрація /

Чиновники визнали, що зараз у ДАБІ тотальна корупція


Просять надавати пропозиції, як реформувати інспекцію.

В Україні необхідно реформувати ДАБІ. Таку думку висловлюють у Мінрегіоні.

«Ми розробляємо концепцію реформування ДАБІ. Сьогодні в системі держархбудконтролю є дуже багато проблем. У 2-х словах – це непрозорість та неефективність контролю, низька якість послуг і тотальна корупція. Без ефективного та прозорого контролю якісного розвитку будівельної галузі в Україні не буде. Зараз ми вже напрацювали та визначили детальні проблемні питання у цьому ключі, які потребують врегулювання та можливі рішення. Щоб було зрозуміло, ми розділили ці проблеми на блоки питань. Але це не вичерпний перелік, він може доповнюватись та змінюватись. Саме тому я запрошую надавати свої пропозиції всіх бажаючих та приєднуватись до цієї роботи», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Наразі працює робоча група з реформування системи архітектурно-будівельного контролю.

«Щоб дискусія не розтягнулася в часі – пропозиції збираємо до 21 травня. Їх можна надавати в письмовому виді на пошту dabi@dabi.gov.ua та BezrukovaIV@minregion.gov.ua з поміткою теми листа «Пропозиції щодо реформування ДАБІ». Це дійсно дуже важливо для галузі. Тому працюємо разом активно та конструктивно. І все вийде!», – додав заступник Міністра.

Раніше повідомлялося, що Держархбудінспекція пропонує замінити планові перевірки, які «не встигають» виявляти порушення, на послідовне виконання будівельних робіт. При цьому, в разі виявлення порушень не штрафувати забудовників, а давати рекомендації щодо усунення помилок.

Джерело

Теґи