Реєстрація /

У Київській області викрили шахраїв, жертвами яких стали інвестори і забудовник

Підозрюваних затримали.

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру двом жителям Гостомеля за фактом підробки офіційних документів і шахрайства. У період з 2016 по 2019 рік шахраї заволоділи грошовими коштами 16 інвесторів і 4 забудовників, на загальну суму близько 5 млн гривень.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби прокуратури Київської області.

Слідством встановлено, що двоє рідних братів в період з 2016 року по 2019 рік заволоділи грошовими коштами 16 інвесторів і 4 забудовників.

Так, один з підозрюваних представляв інтереси девелоперів в реалізації комфортного і доступного житла в екологічно привабливому передмісті столиці. Діяв зловмисник на підставі нотаріально посвідченої довіреності на продаж нерухомого майна, з правом укладання відповідних угод з відчуження нерухомості - квартир і нежитлових приміщень знаходяться на території Крюківщинська сільради з правом визначення ціни та умов договорів на свій розсуд. 

Також, до своєї діяльності він залучив і 19-річного молодшого брата, який також спілкувався з потенційними покупцями майбутніх квадратних метрів. Як наслідок, 16 громадян вклали свої власні кошти під виглядом інвестицій в будівництво, частина з яких зловмисники спрямовували на розрахункові рахунки забудовника, а решту коштів привласнювали.

На даний момент зазначені особи затримані.

Стаття по темі: Через карантин популярна оренда будинків під Києвом: які напрями користуються попитом

Раніше повідомлялося, що декілька років поспіль ринок коворкінгів Києва зазнає істотних структурних зрушень. Протягом лише останніх трьох кварталів ринок коворкінгів в Києві зріс щонайменше на 22% за обсягом зайнятих площ.

Джерело