Реєстрація /

Чотири фактори, які впливають на рішення – інвестувати у новобудову чи ні?

На довіру покупців впливає декілька чинників.

Наразі можна говорити, що рівень довіри до забудовників прямо пропорційний ступеню готовності того чи іншого ЖК, а також тим, чи поновилися будівельні роботи на об’єкті. В інших випадках навряд чи покупців, яких обмаль, вирішать вкласти кошти у «невідоме». Тобто покупці не готові зайвий раз ризикувати.

Про це 100realty.ua розповів Володимир Семенцов, співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development.

На його думку, попит більшою мірою залежить від фінансів покупців, від ціни та способів придбання (розтермінування, іпотека), від ступеня безпеки в тому чи іншому регіоні, а також від «жвавості» на будівельних майданчиках. Коли всі ці 4 обставини збігаються, лише тоді покупець може скористатися можливістю стати власником квартири.

«Загалом варто зауважити, що поки триває війна, ситуація на ринку буде досить картатою: на фоні поновлення будівництв можуть спалахувати скандали, попит не дотягуватиме до «довоєнного» рівня, кількість житлових проєктів на старті буде мінімальною. Водночас цінова політика забудовників не відображатиме купівельну спроможність громадян. Ринок розвиватиметься скоріше всупереч обставинам і цей розвиток залежатиме передусім від політики того чи іншого девелопера, що поставит собі за мету завершити розпочатий об’єкт», – прогнозує експерт.

Раніше повідомлялося, що на ринку новобудов фіксується помірне зростання – девелопери.

Джерело