Реєстрація /

Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю відкриють у поточному році

Роботи завершують.

Центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю у Подільському районі буде введений в експлуатацію цього року. Реконструкція будівлі дозволить збільшити її потужність. У Центрі працюватимуть висококваліфіковані фахівці, які надаватимуть реабілітаційні та соціальні послуги для дітей від малюків до 18 років, а також для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років.

У порівнянні з попереднім роком, у Києві на початку цього року зареєстрували більше 12 500 дітей віком до 18 років з інвалідністю, що становить збільшення на 650 дітей. Найпоширенішими причинами інвалідності є розлади психіки та поведінки, вроджені вади розвитку та захворювання нервової системи.

Центр буде відкритий для мешканців не тільки Подільського району, а й інших районів столиці. Він буде обладнаний

 за найкращими європейськими стандартами, забезпечений комплексною системою спеціалізованого відеоспостереження та створені всі необхідні умови для доступності. Приміщення будуть обладнані спеціальним кондиціонуванням, щоб забезпечити комфорт.

У Центрі будуть функціонувати відділення ранньої реабілітації (абілітації), соціальної реабілітації (абілітації), психолого-педагогічної реабілітації, фізичної реабілітації, професійної та трудової реабілітації/працетерапії (трудові майстерні), медичної реабілітації та медичного спостереження, денного догляду та служби соціального патронажу.

Раніше Київ придбав 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб.

Джерело