Реєстрація /

Київ придбав 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб

Видаватимуть житла за певнимим критеріями.

Київська міська рада схвалила Перелік житлових приміщень фонду житла, які призначені для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці. Інформацію про це надано Департаментом будівництва та житлового забезпечення міста Києва.

Протягом минулого року Департамент придбав 113 квартир у рамках Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2021-2023 роки, зокрема для надання тимчасового житла внутрішньо переміщеним особам.

Розподіл житлових приміщень фонду здійснюватиметься Департаментом будівництва та житлового забезпечення за поданням районних державних адміністрацій в місті Києві, які ведуть облік осіб, що потребують тимчасового житла. Після цього районні адміністрації видають ордери на заселення та повертають звільнені квартири Департаменту для подальшого розподілу.

Управління (балансоутримування) житлових приміщень відповідного фонду житла покладено на комунальне підприємство «Житло-сервіс», яке буде укладати договори користування з житловими приміщеннями, призначеними для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці. Підприємство також забезпечуватиме контроль за цільовим використанням, утриманням, технічною експлуатацією, ремонтом і дотриманням умов договорів користувачами.

Раніше повідомлялося, що біля станції метро «Шулявська» демонтували МАФи та розпочали капремонт скверу.

Джерело