Реєстрація /

Будівля Гостиниго двору потребує термінового ремонту

Суд прийняв рішення.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив Фонду державного майна України щодо  скасування припису про проведення термінових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування – будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі, 4.

Ще у січні поточного року Департамент охорони культурної спадщини направив припис ФДМ України, вимогою якого було укладання охоронного договору і проведення невідкладних протиаварійних робіт на будівлі Гостиного двору, відповідно до законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Суд дійшов висновку, що на момент винесення припису відповідальність за належне утримання та збереження будівлі-пам’ятки архітектури «Гостинний двір» із моменту державної реєстрації несе виключно власник – держава в особі Фонду державного майна України.

Нагадаємо, що Київ уже кілька років наполягає на передачі Гостиного двору до комунальної власності. Київрада неодноразово зверталася до Кабміну із проханням передати на баланс столичної громади цю будівлю із зобов’язанням зберегти за нею функцію культурного закладу, без приватизації.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

Раніше повідомлялося, що відбулося засідання Київського апеляційного суду щодо накладання арешту на будівлю Гостинного двору.

Суд постановив закрити справу у зв’язку з тим, що прокурор відмовився від своєї апеляційної скарги.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис Фонду державного майна України щодо укладання охоронного договору на пам’ятку архітектури та містобудування місцевого значення Гостиний двір у десятиденний строк з моменту отримання припису. Про це йдеться у відповідному приписі.

Джерело