Реєстрація /

Більше 700 родин-переселенців отримають кредити на житло

Є проєкт програми.

У межах проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» 700 сімей отримають пільгові кредити на житло. Наразі 206 сімей вже оформили пільгові кредити на житло, у процесі опрацювання — 103 заяви кандидатів-переможців.

Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час перемовин у рамках співробітництва для розвитку між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина.

«За пів року, від старту проєкту, до нас надійшло понад 25 тисяч заяв на участь. З них відібрано 700 кандидатів, які протягом двох років отримають пільгові житлові кредити. Водночас 206 родин вже оформили пільгові кредити на житло у межах цього проєкту», — зазначила Наталія Козловська.

Кредити ВПО надаватимуть на термін до 20 років під 3 відсотки річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Стаття по темі: Офіс в квартирі: які ціни та попит у Києві

Раніше повідомлялося, що Київ повернув собі будівлю кінотеатру «Молодіжний».

Джерело