Реєстрація /

Біля шкіл у Києві з’являться велопарковки


Школярі зможуть паркувати свої велосипеди.

До початку навчального року біля загальноосвітніх навчальних закладів Києва будуть встановлені паркувальні велосипедні стійки.

«Організація місць для паркування велосипедів – актуальна вимога часу. Щоб із початком навчального року учні та вчителі змогли дістатися місць навчання та роботи на велосипедах, біля 113 загальноосвітніх навчальних закладів Києва буде встановлено 336 велосипедних паркувальних стійок», – повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Загалом, у найближчі місяці біля 204 закладів культури, освіти, охорони здоров’я, об’єктів транспортної інфраструктури, у парках та скверах Києва встановлять 678 паркувальних велосипедних стійок.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що два нові світлофори для регулювання велосипедного руху з’явилися на перетині вулиці Пушкінської з бульваром Тараса Шевченко. Згодом такі самі світлофори, згідно з проєктом, будуть встановлені на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Прорізної.

Також на вулиці Золотоворітській у Києві облаштували велосипедну доріжку. Нова ділянка велосипедної мережі з'єднується велосипедним переїздом з велосмуги на вул. Ярославів Вал.

Джерело