Реєстрація /

Безхазяйні теплові та водопровідні мережі візьмуть на баланс міста


Це необхідно для майбутнього ремонту.

Депутати Київради погодили проект рішення, який передбачає впорядкування та утримання в належному стані теплових і водопровідних мереж столиці.

У Києві існує ряд інженерних комунікацій, що не перебувають на балансі у жодного комунального або приватного відомства. Виявлення таких мереж дасть змогу теплопостачальним та водопостачальним організаціям оперативно реагувати у разі аварійного пошкодження мереж та надавати більш якісні послуги мешканцям столиці.

«Інвентаризація мереж дозволить провести моніторинг зношеності та виявити недоліки в існуючій системі водопостачання і теплопостачання міста. Окрім того, ми повинні мати точний облік мереж для розробки міських програм щодо оновлення систем водо- і теплопостачання Києва», – зазначив співавтор проекту рішення, депутат Київради Святослав Кутняк.

Читайте також: Що буде з цінами на квартири в Києві в 2019 році

Згідно з проектом рішення, мають створити комісії для виявлення безхазяйних теплових та водопровідних мереж на території Києва і забезпечити їхнє належне утримання.

Раніше повідомлялося, що роботи з реконструкції, капітального ремонту та технічного переоснащення внутрішніх інженерних систем тепер не потребують отримання дозвільних документів на їх виконання. Це стосується як житлових, так і нежитлових будинків.

Джерело