Реєстрація /

У Київській області у 2 рази збільшили об’єми будівництва інженерних споруд

Житла стали будувати менше.

У січні 2019 року підприємствами Київської області обсяг виконаних будівельних робіт становив 422 млн. грн. Це на 12% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому зростання відбулося лише за рахунок збільшення у 2 рази об’ємів будівництва інженерних споруд. А от будувати житло та нежитлові об’єкти стали відповідно на 10% та 24% менше. 

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення склали 77% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 3% та 20% відповідно.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири в Києві в 2019 році

Підприємствами Києво-Святошинського, Вишгородського районів та міст Бровари, Бориспіль виконано понад дві третини загального обсягу виробленої будівельної продукції.

Раніше повідомлялося, що обсяг виконаних будівельних робіт підприємствами Києва у січні 2019 року становив 1,3 млрд. грн. Індекс будівельної продукції у січні 2019 року порівняно з січнем 2018-го склав 78,7%. Будівництво житла скоротилося майже на 43%, нежитлових будівель виросло на 11%, інженерних споруд також стали будувати більше на 7,2%.

Джерело