Реєстрація /

Активність орендарів елітної нерухомості в серпні знизилася

Рівень витрат на оренду просів майже на половину.

За оцінками аналітичної служби АН Park Lane, в серпні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 33 тис. 838 дол. США, що нижче показників липня 2017 на 48%.

Частка елітного сегменту склала 3% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 15% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири в структурі попиту зайняли 70%. Серед орендарів даної категорії в серпні попит мали квартири в Печерському (вул. Старонаводницька, Панаса Мирного), Шевченківському (вул. Дегтярівська, Вадима Гетьмана) і Оболонському районах. Найбільш популярний запит орендарів – 3-4-кімнатні квартири площею 120-160 кв. м за ставкою – 17-27 дол. за кв. м / міс.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 30%. Орендарів цікавили офіси, часто з окремим входом, площею 200-350 кв. м за ціною 15-18 дол. кв.м / міс., переважно в Подільському і Солом'янському районах. В основному такі об'єкти орендувалися під офіси юридичних і дистриб'юторських компаній, навчальні центри (наприклад, курси іноземних мов).

Джерело