Реєстрація /

Якість будівництва нових асфальтобетонних доріг підвищать

Діють нові норми.

Мінрегіон змінив буд норми і рекомендує будівельникам тепер застосовувати модифіковані бітуми при укладанні асфальтобетонного покриття на більшості трас. Це дороги І-ІІ категорій, а також інших категорій міжнародного і національного значення.
 
За підрахунками експертів, такі зміни дозволять до 20% підвищити строк служби доріг з асфальтобетонним покриттям, покращити їх міцність та надійність в цілому.
 
« Якщо сьогодні середній строк служби доріг складає близько 10 років, то завдяки цим змінам вони прослужать ще на 2-3 роки більше. При тому, що влаштування такого більш ефективного покриття на дорогах обійдеться до 10% дорожче», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Завдяки своїм фізичним властивостям бітуми не піддають руйнуванню дорожнього покриття під впливом різних температур, характеризуються високою тепло- та морозостійкістю, а також еластичністю.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.

Джерело