Реєстрація /

Як обрати правильний електрообігрівач? Поради комунальників

Не всі обігрівачі економні.

Киянам варто готуватися до холодів, щоб за можливості додатково включити обігрівач, якщо у квартирі буде недостатньо теплою. Який обігрівач краще обрати, щоб було не лише тепло, а й економічно вигідно, розповіли у КП «Київські енергетичні послуги».

Стаття по темі: Ринок нерухомості Києва б'є рекорди: опублікований прогноз до кінця 2019 року

При виборі обігрівача слід враховувати площу приміщення та рівень енергоспоживання. Конвекторний входить до переліку найбільш енергоефективних. 

Переваги конверторного нагрівача:

  • швидко нагріває приміщення;
  • не забруднює повітря;
  • підходить для настінного монтажу;
  • безпечний у використанні.

Конвекторний обігрівач, в залежності від моделі, використовує від 0,5 кВт∙год до 1,5 кВт∙год. Якщо користуватися ним щодня по 6 години протягом місяця – то набігає 90-270 кВт∙год. Приблизно стільки ж споживають інфрачервоний та керамічний. Найкраще обігрівати ними великі кімнати і офіси, а також приміщення з протягами.

Натомість масляний обігрівач досить дорогий у використанні – прилад споживає в середньому 1,5-2,5 кВт∙год електроенергії (270-450 кВт∙год на місяць). Втім, його нерідко обирають через те, що навіть після вимкнення у кімнаті ще досить довгий час зберігається тепло.

Найбільш «прожерливий» – тепловентилятор, який обігріває лише частину приміщення і при цьому споживає від 2 до 4 кВт∙год (360-720 кВт∙год на місяць).

Правила користування тепло обігрівачем

  • уникати потрапляння рідини на увімкнений прилад,
  • не накривати його під час роботи,
  • тримати пристрій на відстані не менше 50 см від меблів.

«Електрообігрівачі, попри їх популярність, не можуть забезпечити повноцінний та якісний обігрів помешкання. Для початку, ми радимо проводити енергоаудит, щоб визначити причини втрат тепла і більше приділяти уваги саме комплексним заходам з утеплення приміщення: замінити вікна і двері, повністю утеплити фасад будинку», – сказав директор компанії «Київські енергетичні послуги» Віктор Мельников.  

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело