Реєстрація /

Київський зоопарк на 100% залишиться у нинішніх межах

Проект реконструкції передадуть на експертизу.

Проект першої черги реконструкції столичного зоопарку буде передано на експертизу.

Він передбачає реконструкцію озер біля входу з боку проспекту Перемоги, реконструкцію мавпятника зі створенням зимових та літніх вольєрів, будівництво вхідної групи «Південна» з підземним акваріумом, будівництво «Універсального павільйону» з відкритим вольєром для утримання птахів. За планами перша черга реконструкції буде завершена наприкінці 2018 року. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Після завершення робіт ми відкриємо для киян та гостей столиці один із найсучасніших зоологічних парків у Європі. Тут буде справжня Савана, Південна Африка, Мадагаскар. Можна буде спостерігати за тваринами в майже природних умовах їхнього існування. Реконструкція складна, тому пройде в декілька етапів», – зазначив він.

Він також повідомив, що з метою збереження та захисту всіх унікальних дерев і рослини фахівцями проведено обстеження парку та розробляється дендроплан.

«Ще раз наголошую: зоопарк на 100% залишається у своїх межах. До того ж, ми збільшуємо корисну площу, а це ще більше простору для тварин і цікавих експозицій для відвідувачів. Безумовно, не уникнути певних незручностей для мешканців зоопарку протягом реконструкції, та теперішні умови перебування тварин та птахів потребують змін. А після реконструкції вони отримають нові, майже природні умови свого існування», – зазначив Спасибко.

Раніше повідомлялося, що проект реконструкції зоопарку оцінили в 28 мільйонів гривень.