Реєстрація /

На реконструкцію садиби Терещенка готові виділити до 5 мільйонів гривень

Будівля руйнувалася більше 10 років.

Компанія «Інтергал-Буд» повідомляє, що готова виділити суму від 3 до 5 млн. грн. на повну реконструкцію садиби Терещенка, яка знаходиться за адресою бул. Шевченко, 34. Але це стане можливим тільки після повернення будівлі у державну власність.

Про це повідомляє прес-служба забудовника.

Протягом більше 10 років у будівлі не проводилися ремонтні роботи, в той же час створюється враження, що теперішні власники – а це приватне акціонерне товариство «Центрелеватормельбуд» – всіляко сприяють тому, щоб довести пам'ятник архітектури до аварійного стану, що є злочином.

«Компанія «Інтергал-Буд» розділяє стурбованість громадськості з приводу збереження теперішнього пам'ятника архітектури, яким по праву вважається садиба Терещенка».

«Інтергал-Буд» зводить 17-поверховий готельний комплекс на бул. Шевченко, 32, по сусідству зі старовинним маєтком Терещенко. Керівництво компанії спростовує думку деяких активістів про те, що нове будівництво негативно впливає на стан садиби, і заявляє про готовність виділити кошти на її повну реконструкцію. Але за умови повернення будівлі у державну власність.

Раніше повідомлялося, що поліція зупинила незаконне знесення пам'ятки архітектури.