Реєстрація /

Виросла інвестиційна активність на світовому ринку нерухомості

Кількість угод збільшиться.

Хоча у 1-му кварталі 2017 року глобальний обсяг угод на світовому ринку нерухомості трохи знизився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 2%, до 134 млрд. дол., на стадії переговорів зараз знаходиться великий обсяг транзакцій, які повинні завершитися до кінця року.

Про це повідомили аналітики компанії JLL.

За словами аналітиків, світова економіка відновлюється після 2016 року, одного з найбільш політично нестабільних періодів останнього часу. Динаміка індикаторів у перші три місяці 2017 року виявилась кращою за прогнози: у Європі спостерігалося поліпшення, в США –  продовження зростання індексів на «ефекті Трампа», Австралія встановила новий світовий рекорд безперервного зростання ВВП.

«1-й квартал традиційно є найбільш «тихим», і в цілому результат минулого періоду відповідає нашим прогнозам. При цьому зараз ми спостерігаємо збільшення обсягу пропозицій на ринку: власники реалізують об'єкти, користуючись рекордними цінами на багатьох ринках і зростанням інвестиційного інтересу, зокрема, в Європі, Америці та Австралії. Результат цього ми будемо спостерігати в показниках 3-го і 4-го кварталів», – говорить Девід Грін-Морган, директор відділу досліджень світових фінансових ринків і інвестицій компанії JLL.

Раніше повідомлялося, що обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва виріс в два рази.